Tassen opbergsystemen

Tassen opbergsystemen

Hoe ruim je je tassen op? 

7 tips om je tassen goed en georganiseerd op te ruimen!  

Ben jij ook gek op je tassen, maar weet je niet goed hoe je ze nou het beste netjes kunt opbergen? In dit artikel geven we je 7 tips om je tassen netjes of creatief op te bergen. Daarbij maken we nog onderscheid tussen het opbergen van de tassen in de kledingkast of in de hal. Natuurlijk kun je deze tips ook toepassen op andere ruimtes in je huis, zoals in de woonkamer, rommelkamer of op zolder.  

 

Tassen opbergen in de hal

 

Vind je het handig om je tassen bij de hand te hebben en heb je wat ruimte over in je hal? Dan kun je heel goed je tassen opbergen in je hal. We hebben 3 tips op een rij gezet voor het opbergen van je tassen in de hal (Vooral nummer 3 is heel leuk!).

 

1.   Tassen in opbergbakken

De meest simpele en voordehandliggende oplossing voor het opbergen van je tassen is door gebruik te maken van opbergbakken. Als je het echt netjes wilt houden is het slim om voor een afsluitbare bak te kiezen. Daarnaast heb je veel transparante boxen, ook dit kan weer rommelig overkomen, kies daarom bijvoorkeur voor de niet-transparante bak. Heb je veel tassen en weinig ruimte, dan kun je bijvoorbeeld de kleinere tassen in de grotere stoppen zodat je efficiënt van de ruimte gebruik kunt maken. Een goed voorbeeld van handige opbergboxen zijn de Kuggis bakken van de Ikea. Deze zijn niet transparant, afsluitbaar en verkrijgbaar in diverse maten!

Opbergbakken voor tassen

 

2.   Tassen in een Opbergkast

Heb je nou wat meer ruimte in je hal, veel tassen of wil je bijvoorbeeld ook je schoenen erbij opbergen? Dan is een opbergkast een goede zet! Er zijn veel mogelijkheden voor zo’n kast, maar als voorbeeld heb ik weer een kast van de Ikea, namelijk de Trofast opbergkast.

Kast om je tassen netjes in op te bergen!  

 

3.   Tassen aan kapstok knoppen 

Deze laatste tip voor het opbergen van je tassen vond ik persoonlijk heel leuk en creatief! Het idee komt van VTwonen, namelijk het hangen van je tassen aan kapstok knoppen. Deze optie is vooral heel leuk als je de ruimte hebt in de hal, en gewoon een keer wat anders wilt dan anders! Je kun het heel strak en modern maken door gelijke knoppen op gelijke hoogte te hangen, maar je kunt natuurlijk ook, zoals ze bij VTWonen hebben gedaan, hem lekker speels opzetten en gebruik te maken van verschillende knoppen en ze op verschillende hoogtes te hangen. Hierdoor krijg je een heel leuk effect! 

Je tassen decoratief opbergen aan je muur

 

Tassen opbergen in de kledingkast

 

Heb je niet genoeg ruimte in de hal? Of heb je de tassen toch liever bij de rest van je kleding? Dan kun je natuurlijk je tassen ook in of naast je kledingkast opruimen. Ook hiervoor hebben we nog vier tips op een rij gezet (tip nummer 7 is ook heel creatief!) 

 

4.   Haken aan je kledingrek

Heb je een mooie inloopkast met genoeg ruimte aan je kledingrek? Of heb je gewoon veel ruimte over? Dan kun je je tassen ook ophangen aan je kledingrek! Hiervoor kun je het beste haken gebruiken. Deze mooie zwarte haken van the house-shop zijn verkrijgbaar op Bol.com! Let bij de aanschaf van de haken wel even op dat ze over de stang van je kledingrek passen.

Tassen haken opbergsysteem voor in je kledingkast 

5.   Tassen in een kast organizer

Een andere optie is om een kast organizer te gebruiken. Kast organizers worden vaak gebruikt om bijvoorbeeld schoenen in op te bergen maar zijn ook heel geschikt om je tassen in te stoppen! Een betaalbare en mooie optie is de kast organizer van de hema, voor slechts 5 euro kun je je tassen mooi opbergen!

Kast organizer om je tassen op te bergen

 

6.   Tassen in een echte tas organizer

Tijdens mijn zoektocht naar goede manieren om tassen op te bergen kwam ik ook deze echte tassen organizer tegen! Ik heb hem zelf niet getest, maar hij ziet er zeker geschikt uit. Deze tassen organizer wordt aangeboden door YC trade en is verkrijgbaar op bol.com

tassen organizer

 

7.    Tassen als decoratie in een kast

De laatste tip is weer een hele creatieve! Het idee komt van Linda’s Wholesome Life.  Zijn je tassen namelijk je pronkstukken en zien ze er echt heel mooi uit? Dan kun je ze ook heel goed als decoratie gebruiken! Je kunt ze zoals op de foto van Linda’s Wholeosme Life in een zelf  opgeknapte vintage kast zetten, maar je kunt bijvoorbeeld ook een vakkenkast gebruiken en de tassen combineren met wat leuke decoraties!

Tassen decoratief presenteren in een kast

 

Heb jij nog andere goede tips om je tassen netjes te organiseren en op te bergen? Laat jouw tip of idee dan achter in de reacties!

  |  

Meer Posts

0 reacties

Laat een reactie achter