Alles wat je moet weten over koffersloten!

Alles wat je moet weten over koffersloten!

En de nieuwste technologie

Een koffer uitzoeken is lang niet zo makkelijk als het lijkt. Zo zijn er meerdere merken die koffers verkopen, met allemaal met hun eigen voor- en nadelen. Daarnaast zijn koffers verkrijgbaar in verschillende groottes, worden ze gemaakt van verschillende materialen met ingewikkelde namen zoals polycarbonaat en polypropyleen en dan bestaan al die verschillende koffers ook nog eens uit verschillende onderdelen zoals verschillende type wielen en sloten. Om je alvast een beetje op weg te helpen in deze lange reis van keuzes, vertel ik in dit artikel alles over koffer sloten, waar je op moet letten en wat het beste bij jou, en jouw reisstijl past.

Wat is een TSA slot en waar is die sleutel? 

 

TSA-slot

Komt dat teken je bekent voor? Als je slot dit teken bevat, dan is je slot TSA gecertificeerd.  Nu weet je alleen nog steeds niet wat TSA dan precies betekent. Even in het kort, TSA is een afkorting van Transport Security Administration. Dit is een Amerikaanse veiligheidsinstantie, opgezet na de gebeurtenissen van 9/11. Om de veiligheid van alle reizigers van, naar en binnen de Verenigde Staten te kunnen waarborgen, heeft de TSA verschillende maatregelen getroffen. Eén maatregel daarvan is het invoeren van het TSA slot. Als jij nu naar de Verenigde Staten reist met zo’n TSA slot, dan kan de douane van Amerika jouw koffer openen in het geval dat ze iets verdachts zien.

TSA-cijferslot

Dat sleutel gat wat je ziet naast het cijferslot, is dus het slot wat de douane van de Verenigde Staten gebruikt om in de koffer te kunnen komen. Vaak vraagt men zich af waar het sleuteltje van dit slot is, maar die hoort er dus niet bij.

Wat als ik naar Amerika reis zonder TSA Slot?

En nu denk je waarschijnlijk, maar ik wil helemaal niet dat er in mijn koffer gekeken wordt, dan reis ik wel zonder TSA slot! Als je wilt dat je koffer heel terug komt, kan ik je dat zeker niet adviseren. Mocht de douane namelijk toch in je koffer willen kijken en heb je geen TSA slot? Geen probleem! Dan breken ze je slot gewoon open, en dat gebeurt meestal niet op de manier dat je koffer nog te repareren valt.

Mijn advies?

Heeft jouw koffer nog niet zo’n TSA slot? Dan is het allerbeste om een koffer met een geïntegreerd TSA slot. Niet alleen omdat dit praktischer is tijdens je reis, maar ook omdat een geïntegreerd TSA slot vele malen sterker is dan een los slotje. Onze merken zoals SamsoniteMarch, Titan en Line verkopen allemaal koffers met geïntegreerd TSA slot.

Wil je toch echt nog geen nieuwe koffer? Dan zijn er nog een aantal andere opties. Heb je een koffer met ritsen? Dan kun je het beste gaan voor een kabelslotje met cijfercode. Deze is makkelijk te gebruiken, door het kabeltje door beide ritsen te halen en te sluiten. Dit is ook een goede optie als je met een backpack of reistas reist, producten waar vaak geen geïntegreerde sloten in zitten.

 TSA-kabelslot

Reis je met een koffer zonder rits, met een zogeheten driepuntsluiting? Dan is een kofferriem de beste uitkomst. De kofferriem bevestig je om de koffer, door het handvat heen zodat hij er niet afgeschoven kan worden. Wil je de zo efficiënt mogelijk reizen? Neem dan deze TSA kofferriem met geïntegreerde weegschaal! Zo zit je koffer met het juiste slot dicht, en kun je overal en altijd je koffer wegen.

Kofferriem met weegschaal

Nieuwste gadget: Vingerprint kofferslot van Titan!

Ben jij iemand die gek is op de gekste gadgets en nieuwste uitvindingen of hou je gewoon van gemak? Dan is de X-RAY PRO koffer namelijk echt wat voor jou! Titan heeft namelijk een nieuwe koffer, waarbij je het slot kunt openen met je vingerprint. De koffer is ontworpen, ontwikkeld en handgemaakt in Duitsland. Je hoeft dus nooit meer je code te onthouden, ideaal!

 Titan Kofferslot

  

Lees binnenkort ons artikel waarin alles vermeld staat over het instellen van een kofferslot!

  |  

Meer Posts

0 reacties

Laat een reactie achter