Welke handschoenen moet ik kiezen & welke maat heb ik?

Welke handschoenen moet ik kiezen & welke maat heb ik?

 

Alles wat je moet weten over handschoenen

 

Het wordt weer wat kouder en dus is het weer tijd voor de handschoenen! Ze zijn niet alleen praktisch, om je handen warm te houden, maar ook nog eens een echte mode accessoire! Maar net zoals dat het dragen van de juiste maat schoenen heel belangrijk is voor je voeten, is het dragen van de juiste maat handschoenen super belangrijk voor warme handen! Weet jij ook nooit precies welke maat handschoenen je nou hebt? Lees dan hier alles wat je moet weten over handschoenen: van de verschillende soorten handschoenen tot het bepalen van de juiste maat! 

 

Waarom leren handschoenen?

Waarom zou je voor leren handschoenen kiezen? Lederen handschoenen hebben meerdere voordelen. Ten eerste beschermen lederen handschoenen je hartstikke goed tegen koud en wind, en laten we eerlijk zijn, dat is de voornaamste reden om handschoenen te dragen! Daarnaast is het voordeel van leer, dat ze, als je ze goed blijft verzorgen, ze hartstikke lang mee gaan en eigenlijk alleen maar mooier worden in gebruik. Tot slot zien leren handschoenen er natuurlijk ook heel stijlvol en chique uit.

 

Verschillende soorten leren handschoenen

Heb je besloten dat je leren handschoenen wilt aanschaffen? Top! Dan is er alleen ook nog keuze tussen wat voor soorthandschoenen je dan wilt. Heel breed gezegd zijn en twee soorten handschoen, glacéhandschoenen, ofwel gladleren handschoen, en suède handschoenen met een wollen voering, hieronder leggen we de verschillen,  en de voor- en nadelen even uit.

 

Glacéhandschoenen

glace

Glacéhandschoenen, glacés of glaceetjes, zoals ze ook wel genoemd worden, zijn glad lederen handschoenen. Ze zijn vaak gemaakt van fijn, zacht leer. Veel glacé handschoenen worden gemaakt van Nappaleer, dat kan dan van lam of van geitenleer gemaakt zijn. De handschoenen die wij verkopen zijn van heerlijk zacht lamsleer! 

Dan wil je natuurlijk ook dat er een fijne zachte binnen voering, want dat is het prettigst voor je handen. De basis handschoenen bij ons in de collectie hebben een fleecevoering aan de binnenzijde, zo ook de handschoenen van Otto Kessler. Een andere mogelijkheid is glacéhandschoenen met een wollen binnen voering. Wol is van nature extra warm en zit heerlijke comfortabel, een aanrader dus voor als je snel koude handen hebt! Daarnaast heeft Caridei een aantal glacéhandschoenen met kasjmier voering, dit is net een iets luxere voering. Kasjmier is een natuurlijke vezel en is enorm zacht aan de handen te dragen, extra fijn voor de gevoelige handen dus.

Naast de glacés, heb je ook de dikkere suèdehandschoenen. 

 

Suède handschoenen

Lammies

Heb je snel koude handen of wil je toch gewoon een wat dikkere handschoen dan een glacé? Dan zijn de dikke suède handschoenen met wol gevoerd, ook wel lammies genoemd, het beste alternatief! Deze handschoenen zijn van buiten van suède, en van binnen bevatten ze een lekkere dikke, warme, schapenwollen voering. Doordat het buitenste suède leer en de wollenvoering op natuurlijke wijze aan elkaar bevestigd zijn, zijn de handschoenen optimaal geïsoleerd en zijn je handen heerlijk warm, maar blijven ze wel lekker ademen.

Welke leren handschoenen je ook kiest, met de juiste behandeling en verzorging kun je jaren plezier hebben van goede leren handschoenen!

Lees binnenkort alles over de juiste verzorging van leren producten! 

 

Handschoenen maat opmeten

 

Zoals ik eerder al heb benoemd, is het super belangrijk om de juiste maat handschoenen te dragen. Niet alleen zodat de handschoenen lekker zitten, maar ook zodat de handschoenen echt zijn werk kunnen doen: namelijk je handen warm houden. Net zoals met kleren en schoenen, kan elke handschoen anders uitvallen, maar om je een beetje een houvast te geven heb ik een maattabelletje opgesteld, zodat je een beetje weet welke maat je moet hebben.

Meet tabel handschoenen:

Maattabel handschoenen

Bij het opmeten, meet je met een centimeter, vanaf je knokkels (zoals op de afbeelding hieronder)

 Handschoen maat meten

Heb je handschoenen besteld of gepast in een winkel? Dan wil je natuurlijk ook zeker weten dat ze helemaal goed zitten. Bij het passen van handschoenen zijn een aantal zaken van belang. De handschoenen moeten niet te strak zitten, zodat ze gaan knellen, want dan stroomt het bloed niet goed door en krijg je zeker geen warme handen. Daarentegen moeten de handschoenen ook zeker niet te los zitten, want dan verliest de handschoen te snel zijn warmte. Het is dus belangrijk dat de handschoenen goed aansluiten en niet te strak zitten, je moet je handen en vingers nog wel goed kunnen bewegen. Vind je het na het lezen van dit artikel nog steeds lastig om te bepalen of je handschoenen goed zitten? Kom dan zeker even langs in een van onze winkels voor persoonlijk advies! 

 

Welke handschoenen passen het beste bij jou? Laat het hieronder weten! 

  |  

Meer Posts

0 reacties

Laat een reactie achter